Jaké bylo Chillibraní 2017

Ve středu 25. října 2017 proběhlo v Nekavárně Chillibraní 2017. Celkem 6 účastníků se za vydatného povzbuzování publika pustilo do degustace výpěstků pořádající marketingové agentury BESTETO. Servírovaly se chilli papričky jako Scorpion či Carolina Reaper, takže akce byla 100% "vostrá".

Na začátku byla sklizeň

Servírované chilli papričky pocházely s vlastních zdrojů. Kolegové z agentury BESTETO totiž celý rok pilně pěstovali v kanceláře různé chilli papričky. Ve středu proto nejprve vytáhli nůžky, zahradnické náčiní a úrodu sklidili.

Co následovalo po sklizni

V prvé řadě musím říct, že sklizené chilli bylo fotogenické a krásné. Posuďte sami. Po vyskládání na mísy, roztřízení pro potřeby dalšího použití následovala příprava samotného "závodu".

Chilli papričky byly krásné.

 Letošní úroda z parapetů v kanceláři agentury BESTETO.

Degustrace chilli

Pořadatel akce, Vladimír Trevisan, se jal role ředitele soutěže. Na start nastoupilo celkem šest účastníků - jedna žena a pět mužů. Ti degustovali vzorky chilli. Servírovány byly nejprve vzorky méně pálivé a postupně se pálivost zvyšovala. Účastníci se za bouřlivého povzbuzování fanoušků drželi velmi statečně. Nakonec došli do finále Filip a Pavel, kdy Filip byl v cílové rovince zdatnější a celou soutěž vyhrál. Stal se králem Chillibraní 2017.

Záchranné chleby pro zakousnutí chilli-žroutů.

Se statnými muži soutěžila také Alex. A držela se báječně!

Účastníci Chillibraní 2017. Zatím jim ještě bylo do scmíchu.

 

 

Finálový rozstřel mezi Filipem a Pavlem.

Po degustaci následovala party

Na výkony šesti "závodníků" navázala volná zábava s kolektivním vařením pálivých omáček, degustací letošních papriček a povídáním o všem možném, které se protáhla do pozdních hodin.

Výsledky chilli-vaření.